Fidget Cube giver forbedret blodomløb i fingrene

Med Fidget Cube kan du forbedre blodomløbet i dine fingre og dermed undgå ubehagelige gener som hvide og sovende fingre. Samtidig kan det holde dine hænder beskæftiget, hvis du lider af rastløshed og kedsomhed.

Fidget Cube er udviklet til at få styr på din indre restløshed og kedsommelighed. Så hvis du tit griber dig selv i at sidde og klikke med en kuglepen eller sidde og nulre fingerspidserne imod hinanden, så er Fidget Cube løsningen. Så slipper du også fra irriterede kommentarer fra dem, der opholder sig omkring dig i hverdagen.

Fidget Cube er en terning, hvor hver side indeholder forskellige former for aktiviteter. På en side sidder der et lille joystick, du kan køre rundt med, trække i eller trykke ned. På en anden finder du en stor vippekontakt, du kan klikke fra side til side. En tredje side består af et hjul, du kan køre rundt og på terningens øvrige sidder, finder du andre former for beskæftigelse for dine rastløse hænder.

Fidget Cube forbedrer blodomløbet

Amerikanske undersøgelser giver belæg for, at Fidget Cube forbedrer blodomløbet i fingrene. Ved en forsøgsrække med meget stillesiddende personer målte man blodomløbet i benene over en tre timers periode. I løbet af perioden holdt forsøgspersonerne det ene ben helt i ro, mens de bevægede det andet. 

Her viste undersøgelsen ikke overraskende, at det ben der blev motioneret under forsøget, havde et meget bedre blodomløb, end det ben der blev holdt ro.

Men hvor det er noget nemmere at finde måder at motionere benene, selv om du sidder stille, er det noget sværere at finde aktiviteter, du kan holde din hænder i gang med. Vel at mærke, hvis det ikke er aktiviteter, der kræver samtidig kræver din opmærksomhed og koncentration.

Det er her de mange aktivitetsmuligheder på en Fidget Cube kommer i spil. For ved hjælp af de forskellige sider på terningen er det muligt, at finde forskellige aktiviteter, der kan aktivere og motionere dine fingre og hænder. Det uanset om du er til at sidde og dreje på noget eller finder det nemmere f.eks. at trille med en lille kugle eller klikke på en kontakt eller knap.

Undgå hvide fingre

De forskellige aktiviteter øger blodomløbet i hele hånden. Det kan forebygge og mindske risikoen for såkaldte f.eks. hvide fingre. 

Hvide fingre er især et problem for dem, der er ramt af det såkaldte Raynauds syndrom. Her trækker blodkarrene sig sammen, hvis du kommer ud i kolde eller fugtige omgivelser. Derved nedsættes blodomløbet og standses måske helt i en kortere periode. Det kan være endog meget smertefuldt. Men desværre kendes det ingen egentligt behandling for Raynaud-anfald. 

Raynauds syndrom kan ramme helt unge – især kvinder – fra 20-årsalderen og opeftr, men ses også hos ældre, uden at de nødvendigvis lider af Raynauds syndrom. I stedet har de nedsat blodomløb i fingrede. Det samme er tilfældet hos personer med diabetes, der også har indvirkning på blodomløbet i kroppen.

Selv om brugen af Fidget Cube ikke helt kan fjerne anfaldene af hvide fingre, kan det gavne blodomløbet og nedsætte hyppigheden og smerterne ved anfaldene. 

Slip for sovende hænder

Især hos ældre oplever man tit sovende hænder og fingre, oftest som følge af inaktivitet eller fordi de har siddet med hænderne i samme stilling i lang tid. Det er meget væmmeligt, da det samtidig gør det svært at gribe fat om ting.

Her vil Fidget Cube give dig noget at lave med fingrene, så du holder dem aktiverede, uden at skulle koncentrere dig om det. Det forbedrer helt automatisk blodomløbet, så du slipper for, at fingrene eller hele hånden begynder at sove. Det betyder igen, at du altid kan række ud og tage fat i f.eks. en kop, et glas eller andet, der bliver rakt dig, ligesom du kan gribe for dig, hvis du falder eller kommer ud af balance.